Hej!
Vi heter Anna Adeniji och Frida Sandegård. Vi driver Inclusion Academy för att vi vill främja stärkta relationer, ökad trygghet och robusta inkluderande arbetsplatser.
I samarbete med våra konsulter erbjuder vi förändringsledning, expertstöd, strategisk handledning, konflikthantering och kunskapshöjande insatser inom mångfald, rättvisa, förebyggande arbete mot diskriminering, trakasserier och kränkande särbehandling samt inkludering och tillhörighet.
Vi undersöker vilka attityder som råder i er verksamhet och hur det påverkar förutsättningarna för en rättvis och inkluderande miljö, så att ni tillvaratar kompetens och blir ännu bättre på det ni gör.
Vi stärker er att agera på sätt som bygger och vårdar stödjande relationer med underrepresenterade grupper och normbrytande individer och för att bygga en jämlik verksamhet där en mångfald av individer känner tillhörighet.
Vi stärker chefer, ledare och medarbetare som vill verka för ett rättvist och inkluderande arbetsliv. Vi tror att trygga relationer och gemensam kunskap ger modiga resultat.
Rättvisa och inkluderande organisationer och företag
...där människor får utrymme för trygghet, kreativitet och utveckling
...där arbetsmiljö och verksamhet strävar mot social hållbarhet
...som värderar individers olikhet, stärker relationer och gemensamt ansvar.
Om Anna
Anna Adeniji är specialist inom DEIB (Diversity, Equity, Inclusion and Beloning). Hon disputerade inom ämnet Genusvetenskap vid Linköpings universitet i december 2008. Sedan dess har hon bland annat arbetat som forskare och lärare på Södertörns högskola och Linnéuniversitetet. Hon bistår med fortbildningar, skräddarsydda workshops, handledning och coachning för jämlikhet och antirasism. Anna har uppdrag inom kultursektorn, universitet, civilsamhället, offentlig sektor och näringslivet. Hon är för närvarande ledamot i Nationalmuseums insynsråd, på uppdrag av Kulturdepartementet.
Om Frida
Frida är utbildad pedagog, genusvetare och handledare i psykosocialt arbete samt fortbildad inom kris- och konflikthantering. Hon är också diplomerad SEP (Somatic Experiencing Practicioner) vilket innebär särskilt kompetens inom trauma.
Frida har varit utbildningschef inom civilsamhället, förbundsordförande för RFSL och har arbetat på myndighet med dåvarande regerings hbtq-uppdrag. Hon är utbildad pedgog och har mångårig erfarenhet av att utbilda om hatbrott, hbtqi-rättigheter och förebyggande arbete mot diskriminering och kränkande särbehandling. Frida har främst uppdrag för fackförbund, idéburen verksamhet och myndigheter samt kultursektorn.